2011. január 7., péntek

Akár péntek...

A mai újfent egy kisebb volumenű bejegyzés lesz, igazából nem sok dolog történt. Tegnap este ismét a dánokkal múlattuk az időt, velünk jött lakótársam, Edwards is. A srác nem iszik alkoholt egyáltalán (szóval ő vezet hehhehe). Kártyáztunk, beszélgettünk, mókáztunk, ismét remek hangulat alakult ki, elvoltunk. Pár képet is lőttem, ezek megtekinthetőek itt:

http://picasaweb.google.com/mmarton88/20110107#

Kaisa sajnos nincs rajtuk, ő később érkezett. Valami rejtélyes tragédia során az este során ő kezelte a laptopot, úgyhogy a zenéről is ő gondoskodott, hát a 2-3 órányi indiemzsika egész egyszerűen borzalmastos volt, agyrém. Nem hittem, hogy létezik ilyen, de egészségügyi okok miatt, miután hazajöttünk egy órácskán át Accepttel, Megadethhel, meg ilyenekkel kellett kúrálnom magam. :) Ezt leszámítva jó volt, mindenki jó arcnak tűnik, csak szegény Kaisa bicóját lopták el. :S

A mai nap ismét "orientation day volt", és elővillant a fenyegető rém, mely ott lebeg előttünk, és amely a jövő hétfőtől csúnyán meg fogja keseríteni a hétköznapokat: kezdődik az egyetem. Nem tűnik egyszerűnek, ellenben keménynek igen, nincs puskázás, meg semmi ilyesmi, szigorúak. Ezen felül voltak még előadások úgy in-general a finnekről, a suliról (más kérdés, hogy közben a tekintetem csak át-átkalandozott a már emlegetett, mindig mosolygós szlovák orvostanhallgató hölgy felé...:S), valamint bemutatkozott az ESN nevű szervezet, akik mindenféle mókát szerveznek nekünk a félév során, ennek keretein belül holnap elmegyünk barbakjúzni, amire kíváncsi vagyok, lévén, hogy ilyent nem -15 fok mellett szokás. Ebédre lasagna volt, melyet meglehetősen finoman készítenek a finnek, borzalmasnak tűnt, de nagyon ízlett. tartármártás mondjuk nincs a menzán.:S

Ezt követően a belvárosban néztünk még szét picit, szép a kivilágítás, a díszek, minden. Végre megismerkedtünk Kaisa maradék diákjával, de igazság szerint nagyon nem tudtak elbűvölni. Van két lengyel, matek-fizika szakos lány, akikről ezzel talán mindent el is mondtam, meg sem mukkannak, semmi barátkozás, passzív kockák. Az amerikai csaj azért élettel telibb, bár ő is kissé szótlan, de hát ilyenek a gothic görlök.

Péntek este van, remélem odahaza mindenki ezerrel partyzik, vagy ha vizsgára tanul, sikerülni fog neki. Ma valszeg nem lesz itt már semmi. Azt beszéltük, hogy ha Edgars vagy a csoportja megy vmerre becsatlakozunk Mortennel (Mortent bírom, jó arc:D), de nem jött vissza a szállásra Edgars, gondolom a csopijával valahol keményen mulatnak. :)Holnap viszek gépet, aztán majd elmesélem milyen is volt ez a télisütögetés. :)

6 megjegyzés:

  1. Úristen Marci, fél év tartármártás nélkül?!?!?! Biztos felkészültél rá?! Hogy fogod kibírni?!

    VálaszTörlés
  2. Majd megkérem Dorkáékat, hogy hozzanak magukkal fél évnyit februárban, amikor jönnek...:)

    VálaszTörlés
  3. "Végre megismerkedtünk Kaisa maradék diákjával, de igazság szerint nagyon nem tudtak elbűvölni. Van két lengyel, matek-fizika szakos lány, akikről ezzel talán mindent el is mondtam"


    :DD ez hatalmas LIKE :D amúgy ránézésre a cseh leányzó az abszolút győztes a dánnal szemben :D

    VálaszTörlés
  4. Jajj, örülök, hogy tetszett, de hát nah. Amikor nagy nehezen kihúztuk belőlük, hogy mit is tanulnak, abszolút nem lepődtem meg... :)

    A cseh lány azért lehet impatikusabb, mert Heidi már 28 éves, ráadásul férjezett. :)

    VálaszTörlés
  5. Azért én kikérem magamnak ezt a mat-fizt!! :P
    De legalább a mat-ot:D
    Amúgy szépek a képek, Marci:)

    VálaszTörlés
  6. Edina, tudod, hogy ilyenkor nem Rád gondolunk. :) Amúgy alamuszi nyuszi nagyot ugrik, most jöttem fel a helyi bárból, ahol ott volt ez a két lány is nem kissé becsiccsentve, és asszisztáltak litván barátnőjüknek, aki épp egy olasz sráccal akart összejönni.

    VálaszTörlés