2011. január 5., szerda

Awesome!



Awesome! Jó, ennyi már egy kicsit sok ebből a szóból, de hát akkor is. Egyszerűen baromi jó érzés ezt kimondani. :) Meg is teszem itt Ouluban. :) Lévén, hogy cserediákként külföldiül (gy.k. angolul) beszélsz, nyugodtan használhatod, szóval amióta itt vagyok nincs olyan, hogy jó, klassz, fasza, kajak, okés... minden awesome! Idővel majd csak megunom. :)

Mindenek előtt köszi a sok hozzászólást, nagyon örültem mindegyiknek. :) Tegnap este ha már volt egy pint söröm (na jó, igazából kettő), úgy döntöttem, hogy kipróbálom. De egyedül ez nem az igazi, úgyhogy átmentünk az itt lakó cseh leányzóval (Michaela azt hiszem... mondjuk erről a névről mindig a gimis Schrittweise c. németköny jut az eszembe ami... szóval finoman szólva sem volt Awesome...) a dánokhoz egy kicsit szocializálódni, iszogatni, dumálni.Kemény amúgy, abban a kisvárosban laknak, amelyikben a Pretty Maids, egyik sem metalarc, de vágják, hogy kik azok, sőt még a stúdiójukban is többször megfordultak. :) Amúgy télleg jó fejek, tipikus fiataltémákról lehetett dumálni, fesztiválok, bulik, tanulás, ilyesmi.

A cseh leány ellenben tökre nem tud angolul, ő csak úgy.. hallgat minket, meg próbál el elcsenni pár szót, ilyesmit. Végül hazasétáltunk, egy laza 40 perces út volt éjfélkor, végig a havas erdőben. Gyönyörű volt. Tényleg ezek a hófedte végtelen fenyőfák... áhh, csodálatos. :) Odafele is gyalog indultunk amúgy, de hirtelen felszálltunk egy buszra és mentünk kemény 1 megállót... 3 euróért. :S

A finn sör neve most nem rémlik, finnül annyit jelent: Lappföld aranya. Nem volt rossz. 4.6%-os, és... hogy mondjam. Nem minden idők legjobb söre, de nem is szar. Talán egy picit kevésbé finom, mint a dreher, de a borsodi/ászok/soproni triót üti. Szóval iszogatással, beszélgetéssel telt az este, meghallgattunk pár 80-as évekbeli dán popslágert... :) Cserébe én mutattam Dalriádát, a cseh lány ismerte őket.

A mai nap a korai kelésről szólt, 9től kávézással fogadtak minket a suli aulájában... hogyan fogalmazzak. Ez volt az első alkalom, amikor találkozhattál minden ittlévő most érkezett erasmusos diákkal. Azért ez nem a villanykar... maradjunk ennyiben. :) Javarészt csajok érkeztek, de a világ minden tájáról. Dél-Afrika, USA, Namíbia, Európa, Kína, Szingapúr... sok új arccal mondjuk nem sikerült összebarátkozni, inkább csak futtában beszélgettünk egy-egy emberrel.

Nyilván érdeklődnek kedves férfiolvasóim a...khm "felhozatalról"... Igen, vannak érdekes, tehetséges, sőt, csinos hölgyemények. :) Nem is kevesen! Persze nagyon nem ismerek még senkit, és vélhetőleg nem is igen jött senki villanykarra (csak én voltam magyar), úgyhogy sokkal többükkel feltehetőleg a suli kezdetétől nem igen fogok találkozni...:S Kár.

A nap hátralevő része közepesen unalmas előadások végighallgatásáról szólt, lakhatásról, ilyesmiről, a fontos webcímeket felírtam. Lesz majd diákigazolványom, befizettem a pénzt, amit be kellett (euró helyett valahogy koronát vittem magammal, szóval muszáj volt pénzt kivennem), illetve elmentünk a menzára.

Elég fura az "itteni Stoczek". 4 féle főétel közül választhatsz, olcsóbban, mint otthon. Ezen felül unlimited mennyiséget a táladra púpozhatsz+ vehetsz salátát korlátlanul, illetve egy bizonyos mennyiségű kenyeret. A finnek ebédre tejet isznak, ez azért kemény, illetve az is, hogy vízből nem vehetsz annyit, amennyit akarsz ebédre. Mindegy. Viszont előkelő talpaspohárból kortyolgathatsz kaja alatt, ez azért modoros!

Kaja után bejártuk az egyetemet, kisebbnek tűnik, mint a BME. Ellenben épületben van minden. Nagyon hasonlít a nagyrésze az ELTE új, dunaparti épületeire, de sikeresen megtaláltuk a technológia részleget is, annak is a villamosmérnöki alegységét... tiszta I épület. Esküszöm, pont olyan az egész, a színek, a formák... minden. Persze itt még Kaisa is eltévedt, hiába fog végezni az egyetemen 7 hónap múlva ezen a részén még soha nem járt... szerintem azon a részen még úgy összességében nem járt soha egy lány sem... :)

A délután is pár előadásról szólt, majd beruccantunk a városba megvenni a buszbérletet. Egyhavi buszbérlet 40 euró! Ez azért sok. Úgyhogy amint picit jobb idő lesz veszek egy bringát. A finnek különben most is mindenhová bringáznak. amúgy brutál, a buszbérletet egy nagyáruházban veheted meg, a lámpa és üvegosztály mellett hirtelen ott egy iroda, ahol sorszámot kell húzni, meg pultok vannak, meg minden ilyesmi.

A városba befelé menet találkoztunk egy szerfelett csinos, mosolygós leányzóval, Katherinával (0110), akit a cseh hölgy ismert, és annak ellenére, hogy szlovák, jó fejnek tűnt. A városban a buszos mizéria után beültünk egy kávézóba Kaisa, a dánok, meg én. Kaisának megjött közben még két lengyel lánya, de ők valahogy eléggé külön vannak tőlünk, nem igen tudtunk még csak beszélni sem velük. Illetve ma jött egy szumóbirkózó gothiclady az USAból, valahogy ő sem igen csatlakozott ötösfogatunkhoz. Ennek ellenére egy remeket teáztunk, megbeszéltük, hogy melyik nemzet miket iszik, milyen "ivós játékokat" játszik. :) Ezt követően jöttem haza, most meg írom a blogot. Ellenben hamarost átruccanok újfent a dánokhoz, vettek valami űberigénytelen sört (egy rekesz 12 euró...), megkínálnak. :)

Két really suxx dolog van. Az egyik a buszmegállók. Itt a buszmegálló nem több, mint egy pózna rajta egy buszmegálló felirattal és semmi több. Se a neve az állomásnalk, se járatútvonalak, se járatsűrűségek, de még csak az sem, hogy melyik buszok járnak erre. Agyrém. De ma sikerült szerválni egy menetrendet. A másik kemény dolog a kulcs... 1 kulcsod van a szobához, az apartmanhoz, meg a bejárathoz... És nincs kilincs, minden azonnal kulcsra záródik. Mikor vicces ez? Tegnap full meztelenül mentem zuhanyozni, és már épp becsuktam a szobaajtóm amikor... eszembe jutott, hogy ne tegyem, hisz a kulcs bent van, és ha kizárom magam, akkor éjfélkor kint ragadok a szobámból egy szál... szóval értitek. :)

Feltöltöttem az idejövetel képeit:
http://picasaweb.google.com/mmarton88/UtazasErkezesOuluba#
Javarészük Rigában készült. Azóta nincsenek újak, de holnap lövök párat, gyönyörű a táj, mint egy mesében. Egészen varázslatos!

Ennyit mára, holnap folytatjuk.

14 megjegyzés:

  1. -"nem tudtam, hogy Finnországban egy órával később van"
    -"euro helyett valahogy koronát vittem"
    ...
    szerintem elkezdhetjük írni a napimarcit :D:D

    a szobából kizárásról meg a Csabi tudna mesélni :P

    VálaszTörlés
  2. Mindig mikor meglátom az írásod terjedelmét, az jut eszembe, h miért nem gondolsz ránk is, h nekünk tanulni kell ám, ezt pedig egy óra elolvasni. :P Utána meg mikor már olvasom, olvasom, olvasom, széjjelfele röhögöm magam, néha-néha irigykedek, de csak addig míg el nem kezdődik a suli ott kinn is :P, szóval akkor már egyszer csak azt veszem észre, h jáááájjj, vége van... :(
    szóóóval: LÁJK :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jók a képek, ígéretet betartani, kérünk még többet is! ;)
    Örülök hogy rendben megérkeztél+jól érzed magad ahogy látom. :)
    Én azért biztos pánikba estem volna, ha rájövök hogy lekéstem a buszt :P
    Egyszóval: Awesome! :)

    VálaszTörlés
  4. Felvágósoknak: "Splendid!" ;)

    VálaszTörlés
  5. Kitartás a bloghoz, Marci! Ha tartod az írásmennyiség/nap arányt a félév végéig, akkor viszek neked valami jó szingapúri sört nyáron (van ilyen:D). A kizárással vigyázz, nekem még Kínában sikerült másnaposan, zuhanyzás előtt bent hagyni az ajtónyitó kártyámat a szobában, mehettem le törölközőbe tekerve a portáshoz rimánkodni :D

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm, köszönöm,majd meglátjuk, nyilván amikor majd napi sok óra kockaságot hallgat az ember az egyetemen, hazajöttében meg azt tanulja elalvásig, akkor majd nem lehet ennyit írni. :) De igyekszem majd érdekesen, tartalmasan feltölteni a blogot. Amúgy itt nincs portás, ha kizárod magad be kell menned a belvárosba, az irodába szólni, ami busszal 15 perc... na most ezt egy szál törölközőben megjátszani... hogyan mondjam: merész. :)

    VálaszTörlés
  7. Én ebben az esetben csak bekopogtatnék egy csajhoz ;):P

    VálaszTörlés
  8. Kérünk képet a cseh leányzóról :P Ha jól veszem ki a mondataidból, nem lehet csúnyácska ő sem :D

    VálaszTörlés
  9. Bónusz kérdés: menza, menza, de milyen a TARTÁRMÁRTÁS? :p

    VálaszTörlés
  10. (hű de oldschool alter képem maradt a profilomban)

    VálaszTörlés
  11. A cseh leányzó szvsz annyira nem csinoska, ellenben a szlovák módfelett... :) A tartármártás pedig egy fájó pont, ugyanis nem találtam, de még bebarangolom azért a menzát, hátha van. Mindenesetre a lila hagyma király...:)

    VálaszTörlés
  12. Mindegy, h cseh, szlovák, csehszlovák, jöjjön a kép róla!! :D
    Gábor, Te pedig mit modoroskodsz ezzel a képeddel? :P

    VálaszTörlés