2011. január 27., csütörtök

Városi nap

Későn fekvés, korán kelés. Csókolom kínaivitézfáti, én készültem, csak hát ugye 4 órát aludtam, ezért kendnek 8 szeme tetsziklenni, tessék már abbafejezni az órát, tudom én, hogy érdekesek a protokollok, meg a Finite State Machine, de esküszöm berománulok a következő mondatnál. Na valahogy megerőszakoltam magam, és kibírtam másfél órán át. 10-kor rohanás haza, irány a tollasbál, ő micsoda csini kis csajesz lebeg felém itt az ötödiken, a lieftre vár, én meg kulcsomat keresem... meg keresem... röhög... én nem... a kulcsom... szóval a lakáson belül van. Csókom misztresz áj níd det lift, futás Edgárszhoz, Edgársz bazmeg kell a kulcsod, kizártam magam. Már megint. Jólvan, nem gáz megkaparintom, 10:30: irány az ágy. Alvás. 12:15kor kelés, jajj, dehát órám van! Futás az ISI-be, kicsi késés, széfimokore. Mukkot nem érek, de a csákó nem is magyaráz, felskribál néhány képletet, többit olvasd el a könyvből. Leszarja. Én is. Majd elolvasom. Most meg élek a boldog tudatlanságban. Különben is 20 perccel hamarabb befejezi... a paraszt! Na majd megtanulom a vizsgára jól! Addig meg lukasóra, ímélolvasás, finnháziírás. No meg ebédeles. Nemzetközi gíkdelegáció. Magyar, lett, maláj, és olasz erők egyesülnek a húsos/zöldséges makaróni mellett, hogy megbeszéljék az élet nagy gondjait, persze hamar a bulizásra terelődik a szó. Mindenki jó arc, eszünk, dumálunk... így kell ezt. 

Csókolom tantónéni, finnórára jöttem. Persze el vagyok késve, nem találom a termet. Nem vagyok egyedül. Beülök szerfelettszemrevaló, ám később téves riasztásnak bizonyuló Judit mellé (aud östereich, és nem Jutta, ő Judit! Vegetáriánus, budhista, facepalm.) egyikünk sem tud sokat, de elvagyunk. Ha érted, hogy mondom. "Mész este a szitirallira, megyek, jajjdejó, nem tudom hová kell menni, nem megyünk együtt, hát kámon bébi, lökd a számod."

Hazajövés, séróbelövés, evés, fogmosás, ájmdzsásztószám. Juditot felcsípjük a buszmergállóban, találkozás mindenkivel, irány Toripolisszi. City rally=QPA városi nap. Mi vagyunk az ötös csapat, tele full ismeretlennel, +Judit, és Oszkársz. Elvagyunk. Megismerkedünk mindenkivel. Mindenki jó fej. A CSK egy spanyol csaj. Bakter, rohadtul nem értem mit mond, olyan akcentusa van, hogy ihaj! De jó bőr. Nem kicsit. 5 kocsmába kell eljutni, mindenhol feladatok várnak. Legyen ön is milliomos, karaoke (úgy tolom a hályvélytuhellt, mint a szélvész) meg ilyenek. Véletlenül tudom, hogy ki a leghíresebb finn pornósztár... kapunk is rá sok pontot. 5 kocsmába mentünk...najó 4 kocsma és egy szabadtéri hely... 2 helyen maxpont... gecijók vagyunk. A Strato gitáros Matias mondta nekem, h. imádni fogom Oulut, tele van rockkocsmával. Nem hittem neki. Pedig tényleg. A 4 kocsma közül 2.5-3 rockkocsma volt. És nem úgy néz ki... első hely érted, full elegáns, boxok, hangszerek/képek a falon, minden kóser... és üvölt a Volbeat! Ez mán döfi! Második egy kissé aljább kocsma, de csapatják a Carriet, meg az I Want Outot. Harmadik reggie hely, az eléggé suxx... ráadásul fura finn kajákat kellett enni... mindegyik borzalmas volt. Kivéve a vagdalthús konzerv, ami a katonáké... végre valami hazai. Plusz volt valami kátrányos cukor, az ízlett. Negyedik helyen meg 1 bícsbolyz, 1 eroszmisz... lájk. Végzünk, Kaisa hív, du picit egymásnak feszültünk fácsén, de minden kajak, irány partyzni, a Tivoliba. Belépő nincs, csak ruhatár, egy euró a sör, előtte betoltam kettőt, meg egykét vodkát. A vodka itt nem sokkal drágább, mint otthon... nice! Ráadásul mentolos. Buliban semmi extra... iszogatás, dumálgatás... volt egy finn gyerek aki itt volt cserediák a BMEn, jól eldumáltunk. Találkozunk egy magyar gyerekkel, Józsi, jó fej. Tincitánci, Kaisa meggyőz, hogy toljam el vele a My Sharonát. Edgars meggyőz, hogy toljam el vele az Everythhing I Do I Do It for Yout. Degmar meggyőz, hogy toljam el vele a Wish I Had An Agngelt. Persze végül egyiket sem rakják be, valami gyökér a Diablo nevű death metal bandától hörög. Közben megy ezerrel a dévidgatta fél emelettel feljebb. Ilyen egy finn diszkó. A death metal mindig belefér. Táncitánci a dizsire, mellettünk tolja egy marharészeg fekete csajszi, nagyon dögös, csak hát annyira részeg, hogy beleesik az ölembe hirtelen... nice! Búcsúzás, indulás haza. Ez egy remek nap volt. Jó buli, jó programok, sok új, szimpatikus arc. Mondjuk Judit bejelölt fácsén, én meg elutasítottam, nem ismertem meg. Fél óra után esett le, hogy ki ez.

Finnországban ez a menő:

2 megjegyzés:

  1. Ki a leghíresebb finn pornósztár, és honnan tudsz Te ilyeneket? :D
    utolsó pár mondathoz meg no comment :P

    VálaszTörlés
  2. Henry the Great, hát ki más! Az, hogy honnan tudom pedig nem a blog olvasóira tartozik. :)

    VálaszTörlés