2011. február 11., péntek

Cold as ice

Nem szokásom az időjárásról nyafogni,de azért a mai nap igen kemény volt.
-28 fok. Persze, nem az Antillákra jöttem, de ez azért túlzás. a kesztyűmben is lefagytak az ujjaim., és ami a szomorú, hogy ma be kellett mennem a városba, és egy csomót kellett sétálnom is a hidegben. De hát nah. Nem gáz. Felöltözöl és kész.

Reggel kínaivitézfátival kellett volna kezdeni,de nem mentem be. Fontos dologról kellett döntést hoznom 12-ig... a Rush koncertről. 12-ig lehetett licitálni jegyre. 100 euró. Utazás 80. Járulékos költségek +20. 200 euró Rush koncertre. Legalább 2 órán át agyaltam, és végül úgy döntöttem, hogy nem megyek. Lehet megbánom, sőt biztos. Hisz Moving Pictures lemez, 3.5 óra, a világ egyik legvarázslatosabb rockélménye. Itt nincs semmi koncert, hiányzik, kellene, megérdemelném. De. 2 nap múlva vizsga. Hajnali fél7-ig kéne egyedül csövelnem Helsinki utcáin... ahol senkit nem ismerek 600km-re van Oulutól ha bármi, de bármi gond/baj történik nagyon baszhatom. Nem, nem játszott. Nem is ezek miatt, talán még bevállalom, de basszus 200 euró. 60000 forint. Ennyiből megfordulok Wackenbe. Életem a metal, de 60000 forint egy koncertért... A "rockerek" 90%-nak 6000 is sok egy buliért. Nagyon meg akarom nézni őket. De bárhogy szorzok, osztok... ha Mon vagyok és Prágában lépnek fel, utazással, jeggyel együtt is kijövök fele ennyiért. Sajnálom, ez most skip. Nem hiszem, hogy kérhetünk akkredet... azért megpróbálom. Hátha. Úgy elmennék, nem érdekel az utcánalvás. 3-ig várnék a tagokra, fotó, pacsi, aztán városnézés Helsinkiben. talán nem vernek agyon. De ezen fölösleges agyalni, nem hiszem h. kapok akkredet. Pedg jajjde elmentem volna Rushra!!! Fenébe, hogy sold outos, és csak 100 lyuróért árulnak üzérek!!!

Utána procitervezés, elfogadták a FIR szűrőmet, kajak. Az első proci kész. A farrow filter c kódja is majdnem, egy fura hibát produkál, de szerintem nem én vagyok a hülye. A holnapi nap erről szól, szeretnék a nap végére egy működő farrow procit, kajak lenne. Utána Wireless III (azaz SzocsaII) helyi NagyLajossal, egész jó volt, néha elkalandoztam, de azért érdekes dolgokat mondott. Közben gyors kaja, fasírt volt, de nem olyan, mint otthon, valami fura finn verzió. Utána bementem a városba... Baromi sokat vártam a buszra, átfagytam, de legalább az mp3 lejátszómon elszórakoztatott a TOT a Dream Theatertől, zseniális album! Bár a lejátszó sajnos lemerült egy idő után, de hát evvan. Bementem a helyi hammer zenebarlangba, lassan odaszokok. Dalriada új lemezt nem árulnak, de a Korpit már igen, bár csak pici darabszámban. De nem is ez érdekelt hanem a nevemre érkezett Strato Elysium kollektor edition. Gyönyörű lemez, egy CD, rajta bónuszként MP3-ban a demók is, illetve egy bakelit 2 kiadatlan dallal. Mondjuk már hallottam őket korábban, nem nagy varázslat. Viszont full más a borító, mint a rendes CD-nek, a booklet is, minden. De gyönyörű, Havancsák mester nagyot alkotott. Érdekes amúgy, a lemezt be se tettem a laptopba, minek. Le van mán ez töltve. Csak azért vettem meg, mert imádom a Stratot, rajongóként pedig legalább pár kedvencednek vedd meg minden lemezét. Gyönyörű, büszke vagyok rá. Ja, és alá van dedikálva (állítólag kézzel), de ez nem fog zavarni abban, hogy még egyszer aláírassam majd. :) Kíváncsi vok otthon lehet-e kapni ezt a spéci kiadást.

Hazafele jöttömben megálltam Alpillán, Carlossal, a spanyol sráccal pingpongoztunk egyet. Nem volt könnyű, sokkal jobb nálam, vagy 3-4 szer elvert, de egyszer én is elkalapáltam. Na majd gyakorlunk, jó játék volt. Bakter a héten már 3-adszorra sportoltam... mi van velem? Na jó, a pingpong az csak félsport... Viszont innen indult az őrület, nem tudtam mikor jön busz, s noha már a városban is kétszer totál átfagytam, a busz az orrom előtt ment el, s mikor jött egy 13-as nagysoká, kiderült, hogy az rossz irányba megy. Valahol Kaisa előtt tett le... fel kellett volna néznemhozzá. bár a pontos címet nem tudom. Mindegy elindultam haza gyalog, jó kis túra volt, de legalább a telómról szólt a helyi rockrádió... a -28 sem rosszabb -15-nél ha közben a Stiff Upper Lip szól. :) Hazajövés, melegedés, 9 előtt gyorsan elugrás a boltba, nem volt vaj. Se a hűtőmben, se a boltban. Vettem valami fura, hagymás (ofkorsz) krémbonzsúrt, majd mire hazahoztam észrevettem h. mégis van vajam, örököltem Heidiéktől. Köszönöm nekik ezúttal is. :)

Semmi egyéb nem történt, himymet néztem este, kivégeztem az 5. évadot. Kicsit nem tetszett a vége, az eddigi évadok végén mindig volt csattanó, most semmi. Na de majd belehúzok, és up to date leszek. Ami szomorú, mert most baromi jól esik megnézni 5 részt egymás után. Na mindegy, majd elkezdem a Fireflyt. Holnap 60-as 70-es 80-as évek retrobuli, be fogok öltözni. El kell mennem néhány őrült boltba venni valami szar inget, pornósbajuszt, pajeszt, meg valami göndörsérót nagynapszemüveggel, aztán mint tomászmagnum befeszítek. Jajj és kéne elővillanómellkaszőr... vagy inkább bunda. Odahaza kínaipiacon minden ilyen vackot megvehetsz, itt meg... Napközben meg ugye procitervezés... kemény, ma az előadó Muse pólóban volt. Itt mindenki szereti a Muset. Meg úgy nyugateurópában általában. Tényleg, mindenki aki 16 és 30 közötti fiatal, Muse rajongó. Én még soha nem is hallottam ezt a bandát. Aztán du a hidegben gyalogolva a rádióban Barbaque Barbie (ótvargyenge finn nőihárdrokk) után valami igen vacak alterborzalmat tettek be... majd a végén bemondták: Ez Muse volt. Hát köszönöm akkor én inkább maradok 18-30 közötti kelet-európai fiatal. Nagyon gyenge. Ez kell ma az enbereknek Hol van a lenti számtól?

A mai ebéd emlékére:



Amikor még volt pénz az igényes zenére, a jó klipekre, a látványra, mindenre. Nem volt ez olyan rég... kit akarok becsapni. Nagyon régen volt. Ehelyett van most zsüsztínbibér. Gyász.

5 megjegyzés:

  1. Szerintem díleld le a rendőrséggel, hogy lebuktatsz egy jegyüzért, ha cserébe megkaphatod a jegyet, amit ajánl :D

    VálaszTörlés
  2. persze, h nem ismered a Muse-t, mer' nem volt olyan barátnőd, mint a Balogh Judit ;)

    VálaszTörlés
  3. Árpi ötlete erősen lájk, bár itt állítólag a rendőrök nagyon tisztességes emberek, nem lehet velük bizniszelni.

    Andris HSZ-e pedig egyszerűen csak a blog történetének legzseniálisabb HSZ-e, fordultam le a székről miközben nevettem. :D Egy Judit mind felett!

    VálaszTörlés
  4. hmm, nemtom, az én fogalmaimban az alter meg a Muse nem állnak túl közel egymáshoz, de aztán lehet én vagyok a hülye... amúgy sztem nem rossz mjúzik, ma pont meghallgattam egy albumot. (http://www.youtube.com/watch?v=3dm_5qWWDV8)

    VálaszTörlés
  5. Arnold, nem tudom, h az alter az most hogy került ide nálad :)
    Marcinak meg örülök, h sikerült kellemes perceket szereznem :P:P:P

    VálaszTörlés