2011. március 11., péntek

50

Ennyi hosszt úsztam ma le, viszont 50 méteres medencében. Ez 100-nak felelne meg a pápaiban, és ennek örülök, egy rég dédelgetett terv valósult meg. Majd még ismételgetem.

Semmi olyan nem történt, ami bárkit is érdekelhetne. Procit terveztem napközben, bemutattam két működőt, van 3 pontunk a 10ből. Ha Edgár is elkészíti a maga részét, lesz 6. Eddig még 0 van kész, azért remélem majd összehoz valami. Lassan kezdek megbarátkozni a gyerekkel, persze, néha pöcs, de ki tudja. Lehet a végére nem csak kirakathaverom lesz. Tudjátok, tanulni sokkal kevésbé költséges, mint bulizni, ezért nem bulizok. Sok volt ez az utóbbi időben, s noha a vizsgák még messze vannak, inkább írom a házi feladatokat. Ha minden jól megy még 2 pont összejöhet jövő hétre procitervezésből, most vhdl-ben kell bohóckodni valamit, előre a jó jegyért! No meg holnap reggel lesz megint kriptográfia gyakorlat, az kajakra sok időt elvesz megint, na majd meglátjuk.

A síszünet miatt csak 1 előadásunk volt, jött egy csákó a Nokiától és a WCDMAról mesélt. Utána is kis procitervezés, majd egy nagy úszás, szaunával. Edgár bevitt a városba a nagy uszodába, most először úsztam 50 méteren. Amúgy Edgár nem tolja gyengén, mesélte h. kocsival jött Rigából... hát apám Saabja van. És nem is egy olcsó modell, de nem ám. Én kértem elnézést, 22 évesen a saját Saaboddal furikázni, bosch. Mondom neki h. ezzel bármelyik csajt össze tudja szedni ha elmegy egy discoba, hát mesélte,hogy a finn lányok erőteljesen próbálkoztak vele kedden, de egyikből sem lett semmi. g33k.

Nah, a nap legérdekesebb része az volt, hogy megnéztem a facebook filmet. Ma van az: International Day Of Awesomeness... és ez a film igazán AWESOME! volt. Nem kicsit. Már a kezdés apám, a full szociopata kockagyerek randizik egy csajjal, és már majdnem annyira balfasz tapló, mint én. :D És csak egyre jobb és jobb, jó, a vége kissé elnagyolt, de nem baj. Csomó ember lehúzta, hogy uncsi, de nem. Ez pontosan az a sztori, amiről az öreg schsok mesélnek a szakmai esteken, van egy jó ötleted, és pénzt csinálsz belőle. Persze, ki volt színezve, biztos vagyok benne, hogy a "Háuvárdon" nincsenek olyan partyk, mint amilyenek mutogattak, meg a kockagyerekek nem tolják úgy a söröket, meg a feleseket, mint a filmben, de hát ha a 100% valóságot mutatnak, csak az IT/villanymérnök embereknek lenne érdekes a sztori, mindenki más unná. Mert ilyen az IT/villanymérnök élet. Persze sokaknak még így is túl száraz ez a mozi, pedig higgyétek el, az élet valami ilyesmi. Programozol, dolgozol 24/7 mert élvezed, és ha ügyes vagy, tiéd a nagy dobás.

Emlékszem, egyszer Thissel elmentünk valami Aegee táborba, ahol közgázos fiúk, de inkább lányok mutatták be a saját kis csoportjukat, akikkel utazgathatsz külföldre 2-3 hetekre nyári egyetem címén alkoholt pusztítani. Na ők javasolták, hogy közösségformálás, meg közösségkovácsolás címén nézzük meg így jó sokan együtt a Hajrá Boldogság című filmet, mert: "teljesen feltölti az embert."

(A sztori: Poppyt nem érdeklik a szürke hétköznapok, élvezi az életet: szeret táncolni és utazgatni. Akkor sem esik kétségbe, amikor ellopják a biciklijét. Sebaj, itt az ideje, hogy megtanuljon vezetni. A sors egy ingerlékeny oktatóval hozza össze. Scott mindenbe beleköt, ám Poppyt nem lehet zavarba hozni. Sőt, ő szembesíti a fickót a rossz szokásaival. Poppy életvidám természete minden nehézségen átsegíti, legyen az rosszcsont csemeték jobb belátásra bírása a suliban, ahol tanít, vagy egy veszélyesnek tűnő hajléktalan leszerelése éjnek évadján. Hatása alól a körülötte élők sem tudják kivonni magukat. Heteroszexuális férfi nem rendezhet ilyen filmet.)

Nem tudom elképzelni, hogy engem ez a "valami" jobban fel tudna tölteni, lelkesíteni, inspirálni, vagy motiválni tudna, mint a Social Network. De tudod mit, holnap megnézem, aztán megmondom ki győzött. Hihetetlen sztori, awesome film. RESPEKT. A 21. század "tündérmeséje". Ami történetesen valóra is vált.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése