2011. március 13., vasárnap

Szombat esti frász

A nap a síelés jegyében telt.
Hiába, síszünet van, meg síelni amúgy is kajak dolog. Szóval Eglével meg Edgarssal síeltünk kb 13 km-et, egy síközpontig, meg vissza, remek volt. Ki is találtuk, hogy jövő héten megyünk egy egész napos nagy túrát, több, mint 20 km-eset, és közben sütünk majd egy kis kolbászt a síközpontnál a grillsütő helyen. Am Finnország, még mindig varázslatos. Rengeteg ember odakint, síel, gyönyörű, hangulatos faházak az erdőben, és emberek ülnek a tábortűznél, sütögetnek. Odahaza mikor van ilyen? Mikor mennek el az emberek túrázni, a szabadba, a levegőre, kirándulni, pihennek meg, hogy kicsit grillezzenek, "piknikezzenek"? Nem, és ez nem csak odahaza van így, az emberek inkább otthon ülnek és nézi a vacak valóvilágot. Szomorú. Varázslatos táj, gyönyörű látvány, nagy testmozgás, ez már igen. Holnap újra megyek.

Este szaunáztunk, érdekes volt, megismerkedtem pár főpartyarc spanyollal, meg olasszal, hát ők eléggé... mások. Mármint nagy hang, nagy partykedv, még a szaunában is folyton ment az ökörködés, a bulizás. Ellenben az egyik spanyol csaj igen csak csinos... hogy finoman fogalmazzak. De a spanyol/portugál/olasz lányokról érdemes letenni, úgy pörögnek, mint a búgócsiga.

Este megünnepeltük német Michael szülinapját. Nem volt annyira rossz, volt egy csomó ingyen pia, meg süti, de nah. Ahelyett, hogy bementünk volna bulizni a városba, csak ültünk, és hülye játékokat játszottunk, mint a szépszivárvány, meg a pity pity. hát apám... ilyen a szombat este? Na mindegy, legalább nem ittam annyit, és sok pénzt sem költöttem. Ugye Michael német, és vannak rocker hajlamai, szóval hallgattuk ezerrel a Bard Songot, az In Extremot, meg mindenféle muzsikákat. Ott voltak az orosz lányok, rájöttem, hogy egészen tetszenek, bár valószínű csak a tudat, hogy oroszok adnak némi egzotikumot, annyira nem gyönyörűek, de azért nah. Iddogálás, játszás, kicsit unatkozás, majd hazajövés. Ez egy ilyen nap volt. Kissé melankolikus, romantikus hangulatban vagyok, jön is az elkerülhetetlen:

5 megjegyzés:

  1. "Odahaza mikor van ilyen? Mikor mennek el az emberek túrázni, a szabadba, a levegőre, kirándulni, pihennek meg, hogy kicsit grillezzenek, "piknikezzenek"?"

    Please tegnap Kőszegen például mozdulni se lehetett a sok kirándulótól ;)

    VálaszTörlés
  2. Nah azért! A blog pozitív hatása a világra... :) De azért csak jobban örülnék ha valóvilág helyett az emberek valami értelmesebb, hasznosabb dologgal ütnék el az idejüket szerte a nagyvilágban. :)

    VálaszTörlés
  3. mi is megyünk holnap a Bakonyba ;) Itt baromi szép idő lett hirtelen, olyan 14°C körül...

    VálaszTörlés
  4. Határozott lájk, itt most -3 van. :) A Bakony meg jó hely, csak ajánlani tudom. :)

    VálaszTörlés
  5. én meg Balcsin voltam, és igaz, h a tavon még jégtáblák úsztak, de sütött a nap és 15-16 fok volt :)

    VálaszTörlés